Ensemble Contratemps - Il combattimento di Tancredi e Clorinda de Claudio Monteverdi
29 Festival internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola (Producció de l'Institut Valencià de Cultura, Diputació de Castelló i Ajuntament de Peníscola)
Òpera escenificada
Castell del Papa Luna
Procedència: Catalunya
Dimarts 30 de juliol
22.30h
Preu: 12€
Ficha artística
Direcció d’escena
Adrián Schvarzstein
Intèrprets
Maria Hinojosa, Clorinda
Jorge Juan Morata, Tancredi
Elías Benito, Testo
Ensemble Contratemps
Margherita Pupulin, violí
María Gomis, violí
Katy Elkin, xirimía, flauta de bec, salteri
Lixsania Fernández, viola da gamba
Juanjo Francione, tiorba, guitarra
Xavier Puertas, contrabaix
Albert López Cortés, percussió
Jordi Domènech, clavicèmbal, direcció
Dansa
Jurate Sirvyte
Circ Balusca
Núria Puig, Marc Muñoz
Il·luminació
Bernat Pros
So
Nicolás de Ángel
Producció executiva
Jorge Juan Morata
Video
Elisabeth Bataller, Katy Elkin
Agraïments
Fundació Opera Catalunya
Producció
Col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat i Teatre Auditori de Sant Cugat
L’Ensemble contratemps dóna vida a la virtuosa música de Claudio Monteverdi i els seus contemporanis, mentre un grup de bufons de la cort (cantants, músics, actors i acròbates) representen una comèdia davant del rei i la reina. Situacions increïbles, provocades pels bufons, jocs de virtuosisme musical i vocal, interacció amb el públic i una bona dosi d’humor es troben a la nostra divertida i fresca versió de Il Combattimento di Tancredi e Clorinda, un espectacle perfecte per a totes les edats!
A principis del segle xvii, Claudio Monteverdi va revolucionar el món musical amb un gènere completament nou: l’òpera. El 1624 es va representar Il Combattimento di Tancredi e Clorinda al Palazzo Mocenigo de Venècia, una obra que més tard es va definir com a «òpera».
Una tarda de Carnaval es representaven al Palazzo Mocenigo alguns dels madrigals amorosos de Monteverdi. De sobte, els convidats es van sorprendre en veure entrar a escena tres personatges, dos dels quals anaven coberts amb armadura: Tancredi i Clorinda. El tercer personatge va ser el Narrador, que va cantar alguns versos de La Gerusalemme liberata de Torquato Tasso.
Posteriorment, la parella va cantar mentre actuaven en una batalla amb final dramàtic. El públic, ens explica el compositor, va quedar sorprès, perquè mai no havien vist una cosa així.
Informació extreta de: